Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı.

Molierac






Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.

Freud






Dünyaya fatih olmaz zulüm ile rezalet, Yer yüzünün fatihi adalettir, adalet!

Nizami Gencevi






Memleketler kılıçla alınır, lakin adaletle muhafaza edilir.

Timur






Bir tek kişiye yapılan bir haksızlık, bütün topluma yapılan bir tehdittir.

Montesquieu






Bir toplumda suç varsa, orada adalet yoktur.

Eflatun






Adaletin yasalarında bile mutlaka adaletsiz bir taraf vardır.

Monteigne






Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, orada adalet ve erdem hüküm sürer.

Konfüçyus






Adaleti konuşmaktan çekinmeyiniz.

Atatürk






Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.

Freud






Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı.

Molierac






  Azerbaycanlı Avukat Atatürk Havaalanında Polislerce Darp Edildi.

  •  İnsan hakları ve düşünce özgürlüğü alanında saygın isimlerden Azerbaycanlı Avukat İntikam Aliyev, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) yaptığı bir toplantıya katıldıktan sonra, ülkesine gitmek için geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, polisle girdiği tartışma sonucu polisler tarafından darp edildi.

    Avukat İntikam Aliyev, geçen hafta AGİT’in Litvanya’da düzenlediği toplantıda ülkesine dönmek üzere aktarmalı bir uçakla 6 Aralık’ta İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi. Saat 22.00 sularında uçağı vardı. Pasaport kontrol kapısına geldiğinde polisle arasında tartışma yaşandı. İntikam Bey’in bileti yırtılıyor. Pasaportu polis tarafından alınır. Memur İntikam beyin ‘amele’ dediğini söyleyerek, hakaret ettiğini iddia etmiştir. Oysa Azericede böyle bir sözcük bulunmuyor. İntikam Bey amelenin ne anlama geldiğini bile bilmiyordu. Daha sonra polisler üzerine çökerek ellerine kelepçe takarak gözaltına alınmıştır. Aliyev iki kere dayak atıldığını gazetecilerle yaptığı röportajlarda söyledi.

    İfadesi alındıktan sonra, polise ‘amele’ dediği iddiasıyla hakkında işlem yapılıp sınır dışı edilen Aliyev’e bir yıl Türkiye’ye giriş yasağı konuldu.

    İnsan hakları alanında Azerbaycan’da,  diğer ülke ve uluslararası kurumlarca bilinen isim olarak İntikam Aliyev’in bu şekilde haksızlığa uğraması ve darp edilmesi görev sorumluluklarını çiğneyerek fiziksel güç kullanan güvenlik güçleri tarafından yapılan insanlık onuruna karşı bir saldırıdır.

    İntikam Aliyev avukatı aracılığıyla konunun takipçisi olacaklarını,  suçluların cezalandırılması için yasal işlemleri başlattıklarını gazetecilere bildirmiştir.
     


  •  Tüm Hakları Saklıdır Hazar Hukuk Bürosu