Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı.

Molierac






Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.

Freud






Dünyaya fatih olmaz zulüm ile rezalet, Yer yüzünün fatihi adalettir, adalet!

Nizami Gencevi






Memleketler kılıçla alınır, lakin adaletle muhafaza edilir.

Timur






Bir tek kişiye yapılan bir haksızlık, bütün topluma yapılan bir tehdittir.

Montesquieu






Bir toplumda suç varsa, orada adalet yoktur.

Eflatun






Adaletin yasalarında bile mutlaka adaletsiz bir taraf vardır.

Monteigne






Nerede güzel eserlerden oluşmuş uyum vardır, orada adalet ve erdem hüküm sürer.

Konfüçyus






Adaleti konuşmaktan çekinmeyiniz.

Atatürk






Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun.

Freud






Avukatlar tarih boyu köle kullanmadılar ama hiçbir zaman efendileri de olmadı.

Molierac






  Kredi Kartı Sahipleri Lehine Karar

  •   Kredi Kartı Sahipleri Lehine Karar
     
    Yargıtay, bankaların aldığı yıllık kredi kartı kullanım ücreti kesilmesine karşı 10 yıl içinde itiraz edilebileceğine hükmetti. Yargıtay, kredi kartı sahiplerinin lehine bir karar daha verdi. Buna göre, tüketiciler kredi kartı kullanım ücretini ödememek için 10 yıl içinde başvuru yapabilecek. 
     
    Bir kredi kartı sahibi, 2006 yılında aldığı kredi kartı için hesabından kesilen 40 liralık üyelik ücretinin kendisine iadesini istedi, 2010 yılında Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu. Heyet ücretin kredi kartı sahibine ödenmesini kararlaştırdı.
     
    Ancak kararı banka mahkemeye taşıdı. Ankara 2'inci Tüketici Mahkemesi, 1 yıllık zaman aşımı süresinde kullanıcının dava açması gerektiğini belirterek bankanın talebini yerinde buldu ve hakem heyetinin kararını iptal etti.
     
    Konu son olarak Yargıtay'a taşındı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yerel mahkemenin kararını, kanun yararına bozulması için temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, taraflar arasındaki uyuşmazlığın zaman aşımı süresiyle ilgili olduğu tespitinde bulundu. Yüksek mahkemenin kararında, Borçlar Kanunu'nun 125. maddesine göre uygulanması gereken zaman aşımı süresinin 10 yıl olduğuna hükmedildi.

    Yerel mahkemenin 1 yıllık zaman aşımı süresini dikkate alarak itirazı kabul ederek, Hakem Heyeti kararının iptaline karar vermesinin usul ve yasaya aykırı olduğuna işaret eden Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın temyiz istemini yerinde buldu ve Tüketici Mahkemesi kararını oybirliğiyle bozdu.

    Yargıtay da yerel mahkemenin kararını bozarak yıllık kredi kartı kullanım ücretinin ödenmemesi için tüketicilerin 10 yıl içinde itiraz edilebileceğine hükmetti.
     
     


  •  Tüm Hakları Saklıdır Hazar Hukuk Bürosu